Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
europska liga

Rijeka prolazi dalje! U gostima kod Žiline odigrala 1:1

Rijeka Žilina (1)
Pixsell
08.08.2013.
u 17:22

Rijeka je povela golom Pokrivača u 50. minuti, a Žilina je izjednačila u 89. minuti pogotkom Mihalika

Nogometaši Rijeke izborili su doigravanje, posljednju fazu prije ulaska u skupinu Europske lige, nakon što su u uzvratnoj utakmici u Žilini odigrali 1:1 i sačuvali prednost 2:1 s Kantride. Iako je momčad Matjaža Keka u prvoj utakmici pokazala puno više od Slovaka, u uzvratu u Žilini nije moglo bez dramatične završnice.

Žilina je veći dio susreta napadala i bila bolja momčad, ali Riječani su poveli u 50. minuti. Kvržić je prošao desnom stranom, dodao je Sharbiniju, a Anas je samo proslijedio '"rolicu" Nikoli Pokrivaču, koji je sjajno plasirao u donji kut s dvadesetak metara.

Domaćinima je sve do 89. minute susreta nedostajalo završno dodavanje, a onda je Bello proigrao Mihalika koji je s pet-šest metara pogodio u rašlje i odveo utakmicu u neizvjesnu završnicu. Riječani su smatrali da je Bello bio u zaleđu, protestirali su, a najgore je prošao Knežević koji je zaradio i drugi žuti karton.

Posebnu premiju Volpi bi trebao sigurno isplatiti vrataru Vargiću koji je Rijeku spašavao u nekoliko navrata. Posebno vrijedi istaknuti obranu iz 80. minute kada je Maytan glavom pucao s pet metara, kao i situaciju iz 85. minute kada je skinuo neugodni volej Škvarke.

Prvi put nakon 33 godine Rijeka je tako uspjela proći dva kola u nekom europskom natjecanju. Zanimljivo je da je ovo bila najranija jučerašnja utakmica u Europskoj ligi, kao i četvrta koju su Riječani igrali po ekstremnim vrućinama. Na travnjaku je opet bilo gotovo 40 stupnjeva Celzijevih.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije